Een onderbroek en een gum..
Door: Floortje en Suzan
05 Maart 2012 | Nepal, Kathmandu
Namaste!!
We zijn weer terug in de bewoonde wereld.. 11 dagen geleden vertrokken we vanuit Kathmandu met de local bus naar de bestemming van onze trekking, samen met onze gids Prem. De busrit was opzich al een heel avontuur. Het busje werd helemaal volgepropt met mensen en als het niet meer paste gingen ze het dak op. Het ene bochtje na het andere volgde en de chauffeur wist de rem net zo goed te vinden als het gaspendaal. Dit zorgde ervoor dat niet alleen wij maar ook de lokale bevolking nogal misselijk werd. Een vrouwtje kwam over ons heen liggen om uit het raampje te kunnen overgeven. Daarna kwamen de afgronden waarbij het eigenlijk onmogelijk was om tegenliggers tegen te komen (zonder naar beneden te vallen) maar toch, in Nepal blijkt: is het niet mogelijk, dan toch!
Maar uiteindelijk zijn we goed aangekomen en kon de volgende dag de trekking beginnen. We kozen meteen voor de pittige weg, waar we zeker geen spijt van hadden. We kwamen bij de lunch aan waar ze net een baby luipaardje gevangen hadden, super schattig! Onze eerste overnachting was ook echt prachtig en een super lief gezinnetje (zie foto met kleine kindje).
Over de dagen erna vervolgde de trekking zich richting het hoogste punt wat we zouden beklimmen (4700 m). De dag voordat we hier naartoe zouden gaan begon het heel erg te sneeuwen, wat dus niet erg gunstig was voor onze tocht (weinig zicht en geen zichtbaar pad). Die ochtend lag er dus ook een dikke pak sneeuw en was het nog bewolkt maar na een lichte opklaring zijn we toch naar boven gegaan. Het was megazwaar, maar toch echt de moeite waard!
De dagen erna waren weer wat warmer tot we naar Laurebina gingen wandelen. Dit was zo'n 7 uur alsmaar omhoog en niet zomaar, Prem vond het wel leuk als we gewoon offroad gingen, dus we hebben continue door de sneeuw en modder geploeterd..
Dit was voor ons funest. De volgende dag konden we werkelijk geen stap meer omhoog zetten en zijn we uiteindelijk ergens hoog in de bergen lekker in het zonnetje gaan zitten. Later die dag zijn we terug gelopen naar het dorpje waar we deze morgen op de bus gestapt zijn richting Kathmandu. Het was een geweldige trekking maar we zijn stiekem wel blij om nu weer "thuis" in Kathmandu te zijn en morgen gewoon weer kunnen relaxen ;)
Zie de foto's om een indruk te krijgen van ons wandelingetje..
Bedankt voor jullie berichtjes!
Liefs Suzan en Floortje
Zie de foto's om een indruk te krijgen van ons wandelingetje..
Bedankt voor jullie berichtjes!
Liefs Suzan en Floortje
05 Maart 2012 - 16:14
Paul Van Den Beuken:
wauw,babyluipaard als lunch, dat is zelden gehoord, wat een mazzelaars zijn jullie!
veel plezier verder. -
05 Maart 2012 - 16:20
Bea Donkers:
Welkom terug, mooi verslag en mooie foto's. De busrit goed overleefd, en 7 uur door de sneeuw ploeteren. Knap gedaan rust nu maar lekker uit voor het volgende avontuur.[samen met rikkert] Groetjes uit de hei.
05 Maart 2012 - 16:22
Lotte Joosten:
Stoer hoor! Foto's zijn echt vet zo mooi. Rust lekker uit en geniet van Kathmandu. Ziet er geweldig uit.
Liefs Lotte -
05 Maart 2012 - 17:20
Talleke:
PFFFFF 7uur bergop!! Maar een echte die hard da blijkt wel weer..Echt super foto's!! Hebben jullie met z'n 2en een prive gids ingehuurd? Of zijn er gewoon niet meer toeristen die die route willen lopen :P??Ben alweer benieuwd wat het avontuur jullie nu weer gaat brengen!! Hier is alles prima!! Het begint gelukkig weer beter/ warmer weer te worden!!:) Nou geniet er van chickies!!!!!! -
05 Maart 2012 - 17:36
Elly Gommers:
Geweldig, wat een stoere meiden!! En dan nu genieten van de verdiende rust.
Prachtige foto's en wat een andere wereld.
Ben benieuwd naar jullie vogende avonturen.
05 Maart 2012 - 17:55
Henriette.:
Hoi, jullie zijn meteen goed begonnen!!
En wat een mooie foto's!! Prachtig.
Geniet maar lekker en ik kijk al uit naar het volgende verhaal.groetjes -
05 Maart 2012 - 17:56
Manon (mcno):
Hé Suus en vriendin,
De foto's zien er mooi uit :)
Dat is een flinke wandeling geweest.. pfff.
Nu even lekker relaxen.
Veel plezier en ik blijf jullie volgen.
xxx Manon -
05 Maart 2012 - 18:27
Carola:
Wow 7 uur bergop klimmen, dat is een hele onderneming (ik doe het jullie niet na). Super mooie foto's wat een uitzicht!
Hoe komen jullie aan Prem? Wat bijzonder om bij zo'n gastgezin te zijn of niet?
Groetjes.... -
05 Maart 2012 - 18:28
Renee:
Heftig tochtje achter de rug dus, foto's zien er super mooi uit! Rust lekker uit en ik zie het volgende verhaaltje wel weer verschijnen :) Liefs X -
05 Maart 2012 - 18:44
Angela:
Hallo waaghalzen.
Wat een belevenis ,zeg. Het is er geweldig mooi, dat zie ik wel. Jammer dat je niet alles hebt kunnen doen . Maar je hebt al veel gezien en meegemaakt in 2 weken tijd. Geniet maar lekker van je cocktails. Veel plezier samen. XXXX -
05 Maart 2012 - 19:29
Aline:
Klinkt heerlijk! Wel gruwelijk die brakende vrouw en gelukkig leef je nog haha! Chillze in Kathmandu en hoor hopelijk snel de rest! Dikke knuffel! -
05 Maart 2012 - 20:15
Ilse:
Heeej, Haha hier ga je dus echt nooit spijt van krijgen suus! Is precies waar je het altijd over hebt, super mooi landschap! Haha en die foto van rikker de kikker is echt geniaal! nog mooier dan hij kon wensen :) Nog heeeeel veel plezier saampjes! x x x Ilse
05 Maart 2012 - 20:44
Marjon:
Hoi meiden , lees dat jullie je prima vermaakt hebben en de fotos zijn de moeite waard. Ik zou daar ook wel een wandelingetje willen maken. Ik kijkoperatie uit naar jullie volgend berichtje.
xx MARJON -
06 Maart 2012 - 07:53
Anita:
Hoi Suzan en Floor.
Zo te zien is het helemaal top bij jullie. Ziet er echt fantastisch uit!!!
Geniet heerlijk meiden. En Suzan, nog kriebels om je scaler of curette te gebruiken? ha ha....
Heel veel plezier..... volg jullie...
Liefs Anita (de Biezen) -
06 Maart 2012 - 08:37
Annelies:
Heerlijk!!!,Geniet ervan hoe zwaar en vreemd het ook af en toe zal zijn.
Later zal je er nog lang van na kunnen genieten. gaan jullie nu nog naar Delhi of meteen door naar Thailand/Laos?
Stuur maar veel verslagen dan kan ik lekker meegenieten.
Liefs Annelies -
06 Maart 2012 - 14:22
Hanneke:
Wauw...jaloers!!! (behalve dat momentje met die kotsende vrouw hihi;) )
Super gaaf hoor al die mooie foto's...wat een uitzicht! Echt een totaal andere wereld dan dit kikkerlandje. Geniet ervan meiden en rust maar even lekker uit.
xx -
06 Maart 2012 - 21:11
Margareth:
Al een heel avontuur achter de rug. Geweldig. Geniet ervan.Veel groetjes uit Mierlo voor julle. -
07 Maart 2012 - 12:25
Sanne:
Hee stoere meiden :)
Wat een super gaaf begin van jullie vakantie!! Geniet ervan
Kus Sanne -
08 Maart 2012 - 12:25
Georgine:
Woooh super vet! en hele leuke foto's!! Geniet er maar lekker van! xxx -
10 Maart 2012 - 08:35
Ellen (Biezen):
Ziet er allemaal indrukwekkend uit hoor! Zo te zien gaat het helemaal lukken met jullie! Maar hoe zit dat met die onderbroek met een gum? ;-)
Geniet er zoveel mogelijk van! Groetjes Ellen. -
10 Maart 2012 - 09:28