Spanning en ontspanning
Door: Suzan en Floortje
25 Mei 2012 | Indonesië, Lombok
Na drie maanden reizen, het beklimmen van bergen, relaxen aan mooie strandjes, zwoegen door de jungle, iedere dag (lekker) uit eten en het ontmoeten van een heleboel leuke mensen, zit er dan toch echt een einde aan te komen...
Over een paar dagen zitten we alweer in het vliegtuig naar huis.
Nog een laatste verhaaltje om nog even te vertellen wat we in het mooie Indonesie gedaan hebben!
We zijn op de eilanden Java, Bali en Lombok geweest.
Op Java zijn we nog met een tour meegegaan waarbij we naar vulkanen gingen. Twee ochtenden na elkaar 's ochtends om 04.00 uur uit bed om voor zonsopkomst van het uitzicht te kunnen genieten. De eerste dag hadden we heel mooi uitzicht over de Bromo vulkaan, waar we later nog op de kraterrand hebben gelopen. De dag daarna gingen we naar het Ijen plateau, vanaf daar heb je heel ver zicht met 3 vulkanen en een melkblauw meer op de voorgrond (zie foto's). Echt super mooi!!
Na deze tour werden we op de bus naar Bali gezet en gingen we meteen door naar Kuta, in het zuiden van het eiland. Omdat we de nachten daarvoor niet veel hadden geslapen, was het heerlijk om nu in een fijn hotel met zwembad, dichtbij het strand te hebben!
Na een paar dagen strand, shoppen en uitgaan weer helemaal opgeladen om op zoek te gaan naar rijstvelden in Central Bali - Ubud.
Ubud staat bekend als de plek waar je het echte Bali kunt zien. Omdat wij daar vooral touristen zagen besloten we niet al te lang te blijven. Na 2 dagen weer de bus in en boot op om bij het volgende eiland ,Lombok, aan te komen.
Na het verlengen van ons visa en een nachtje in Mataram (hoofdstad) geslapen te hebben, gingen we naar een eilandje wat hier bekend staat als het party eiland -Gili Trawangan.
Een stel dat we ontmoet hadden tijdens de tour op Java ging daar ook heen, dus gingen we gezellig met z'n 4'en.
Op Gili Trawangan; lekker op het strand liggen, snorkelen met schildpadden, heerlijk eten en savonds feestjes; top!
De laatste dagen helaas wel regen.. Vanuit Gili Trawangan stond op de planning om de vulkaan Rinjani (2e hoogste vulkaan van Indonesie; 3726m) te beklimmen.
Gelukkig werd het weer snel iets beter en gingen we met een busje naar de voet van de vulkaan waar we een nachtje zouden slapen voor we aan de trektocht zouden beginnen. Eenmaal daar aangekomen vonden we een villa met uitzicht op de rijstvelden, de vulkaan en de zee! Wow, super vet!
Na een nachtje op deze mooie plek toch weer vroeg uit de veren om de trektocht te starten...
Maar toen... tumdududummm.... viel Suzan weer eens met haar hoofd hard op de grond. Met als gevolg een flinke wond op haar voorhoofd.
Gelukkig was de plaatselijke dokter snel ter plekke, die met een gaasje (die ze uit haar pyama trui pakte) de wond iets schoon veegde, er wat betadine op smeerde en er een pleistertje op plakte?! Met een tolk erbij die vertelde dat het wel goed was zo...
Natuurlijk had zuster Floortje hier haar twijfels over, met als gevolg een 2.5 uur durende taxirit naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis.
Daar werd de wond gelukkig goed schoongemaakt, gehecht en afgeplakt met een mega grote witte pleister.
Weer terug de auto in naar de villa om de andere verslag te gaan doen.
Behalve de wond was alles (voor zo ver mogelijk) in orde. Waardoor we een dag later alsnog met 4'en aan de trektocht begonnen.
Helemaal naar de top hadden we niet gehaald, dat was iets te veel van het goede. Wel waren omhoog geklommen naar de rand van de krater (2600 m.) waarop we in een tentje gingen overnachten. Van daar hadden we een super uitzicht over heel Lombok en omliggende eilanden. Echt heel gaaf om wakker te worden in een tentje met een uitzicht dat zo ver rijkt.
Na deze tocht wilden we graag meer van Lombok zien. We huurden een Toyota Avanza waarmee top-coureur-Floortje en belabberd-kaart lezer-Suzan een stukje gingen touren. Drie dagen lang op zoek naar leuke plekken in Lombok. De mooie stranden in het zuiden, vele surfers en de vriendelijke dorpelingen onderweg maakte het een leuke tocht :)
Als afsluiter vonden we het leuk om een rustig strandje op te zoeken. Nog even genieten van alle rust voor we terug keren naar het drukke NL.
De afgelopen dagen sliepen we dus op een eilandje - Gili Nanggu - waarop alleen een paar hutjes, een restaurant en een receptie waren en verder helemaal niets. We sliepen in een hutje aan een bounty strand met een palmboompje voor ons balkon. 'S ochtens wakker worden van de zonsopgang te zien door je balkon deuren, met het geluid van de golven en het gefluit van vogeltjes; AMAZING!!
Echt de perfecte manier om zo langzamerhand afscheid te nemen van het mooie Lombok.
Morgen vliegen we weer terug naar Jakarta-Java. Daar blijven we nog 2 dagen en dinsdag middag staan we gewoon weer op Hollandse bodem!
Heel erg bedankt dat jullie ons volgden en ook erg bedankt voor alle leuke berichtjes! :)
Hopelijk hebben jullie een beetje mee kunnen genieten en kletsen we snel weer bij in Nederland!
Tot snel!
Liefs Floortje en Suzan
Over een paar dagen zitten we alweer in het vliegtuig naar huis.
We zijn op de eilanden Java, Bali en Lombok geweest.
Weer terug de auto in naar de villa om de andere verslag te gaan doen.
Tot snel!
Liefs Floortje en Suzan
25 Mei 2012 - 13:43
Talleke:
Waaaaaaaaaaaahahahah dokus!!! Waar struikelde je over? Of was je stiekem op een fiets gestapt? hahahaha Of ware de emmertjes de dader?? Nou wederom weer een verhaal om jaloers van te worden!!!!! Geniet er nog van daar vrouwke (s) en goede reis terug!! (P.s Zooo slecht in Nl nu ook niet hoor, het festival seizoen komt er weer aan en natuurlijk de zomer!! WIEHOEE)) -
25 Mei 2012 - 14:13
Niek:
Ik heb met heel veel plezier jullie verslagen gelezen! Geniet van de laatste paar dagen!
Tot in Nederland!!!
Ciao,
Niek -
25 Mei 2012 - 19:00
Bea:
he weer een super verhaal ook mooie fotos vooral die met je blauwe hoofddoek haha ik wens jullie nog veel plezier de laatste dagen daar en een goede reis terug. hier is het ook mooi weer. tot dinsdag -
26 Mei 2012 - 08:17
Margareth:
Geweldig!!!!!!!!!!!
Een heel goede reis terug.Groetjes
Margareth en Henk -
26 Mei 2012 - 09:12
Yoni:
Weer een leuk verhaaltje en ontzettend mooie foto's!
Geniet nog van de laatste dagen en tot volgende week! :)
X
27 Mei 2012 - 18:41
Bart:
Leuke verhalen weer om te lezen en de foto's zijn zoals altijd weer prachtige! Goede reis en tot snel :) -
27 Mei 2012 - 19:46
Marie-José:
Prachtige plaatjes. Goede reis terug naar een op dit moment zomers Nederland. -
29 Mei 2012 - 20:16
Marieke:
Lieve suus,
Wat een gave reis hebben jullie gemaakt! Klinkt super! Fijn dat je morgen weer lekker naar huis komt, gaan we een mooi feestje bouwem! Tot snel! X -
11 Juli 2012 - 15:33
HELLO:
Hello
I saw your nice profile,and something motivated me to communicate with you,My Dear in your usual time may it pleases you to write me back in email address ( jenicaithamar@yahoo.com ) so that i can send you my pictures and also tell you more about myself.A friendship is the foundation build on other relative things to come.May God bless you as i wait impatiently to hear from you. Your lonely friend,
jenica
( jenicaithamar@yahoo.com )